ОЦВЕТИ ПРОЛЕТТА С CONVERSE

За художниците

Теодор Лозанов живее в Страната на изкуството, модерен човек и художник със силна индивидуалност, илюстратор, чиито творения не могат да бъдат объркани - експресивни, цветни. Нашумя с изложбата „Алиса на Теодор Лозанов”, а много би искал да илюстрира Майстора и Маргарита

То4ка е момичето, което прави Sofia Monsters - една от много харесваните Facebook-страници, в която софийските чудовища оживяват на неочаквани места.

Подобно на Банкси, То4ка не желае да афишира име и фамилия. "С тази разлика, че Банкси наистина има за какво да се крие, защото ако го хванат, може и да го арестуват. А аз просто предпочитам да ме свързват повече с нещата, които правя, отколкото с личността ми", казва То4ка.

Рисува по Converse още като ученичка и много обича кецове. 

Гергана Станчева е от Пловдив и винаги е рисувала. Илюстрира разнообразни неща, занимава се с уеб, графичен дизайн и като цяло проекти, които я грабват.

Вуйчо й рисува, дядо й е бил архитект, сега сестра й е архитект. Другият й дядо е музикант. Изобщо... Разбирате за каква фамилия става дума.

 

За Chuck Taylor 

Кецовете Converse са нещо повече от обувки. С времето те са се превърнали в символ - на свободата, на града, на волния дух и смелите мечти за по-различно бъдеще.

Историята на Converse е история на легенди, герои и иноватори, обединени от любовта към спорта. Това е сценарий, който се простира близо сто години – филмова лента с много възходи и вълнуващи моменти. 

Когато Маркис М. Конвърс отворил вратите на компанията за каучукови обувки Converse в Молдън, Масачузетс, през 1908 г. той нямал представа, че наистина произвеждал американска икона. През целия 20-ти век Converse пуска като на конвейер обувки за професионален спорт от висока класа, като в това число се включват обувките, които предизвикаха революция в баскетбола и които по-късно щяха да се превърнат в любимите на света theChuckAllStar.

Converse All-Star се раждат през 1917г. и първоначално са направени за баскетбол. Чък Тейлър започва да ги носи, докато играе баскет в гимназията. Две години по-късно, той отива до офиса на Converse Shoes в Чикаго и търси човек на име Боб Плец, ненаситен спортист, който след кратък разговор го наема да му помага в направата и разпространението на кецовете.

В рамките на следващата година, Тейлър въвежда нов дизайн на обувката с цел да се подобри нейната гъвкавост и опора за крака и включва горна част, която да осигурява допълнителна сигурност за глезена. All-Star логото е сложено върху горната част на високите кецове.

Converse започват да правят баскетболни обувки за най-известните отбори на страната.

1923 г. е паметна в историята на Converse – тогава е добавен подписът на Чък Тайлър към AllStar звеното, като с това се ражда една бъдеща американска икона. 

Чък Тайлър, “Посланикът на Баскетбола”, започва своят 35-годишен мисионерски тур из Америка за засилване популярността на играта.

През 1936 следва нова малка революция - баскетболът за пръв път се играе на Олимпийските игри. Американският отбор, който носи обувките AllStar на Чък Тейлър, побеждава Канада 19-8 на глинен корт, състезавайки се за златния медал.

1984 – Converse e официалният спонсор на Олимпийските игри. Мъжкият баскетболен отбор на САЩ печели златен медал, носейки Converse. До тогава атлети се появяват с обувките Converse във финали на всички олимпийски игри от 1936 г.

Днес можем да видим кецовете Converse по цял свят и в комбинация с всякакви дрехи - на червения килим, с избелели джинси, на сватба или при завършването на гимназия. За някои неща просто няма граници.