Дишай

За това съкровище ще ти трябват удобни обувки. Да знаеш.

Витоша

Здрасти, Артон е!

Сега ще те заведа малко по-далеч от Борисовата и езерото Ариана. София не е само малките буржоазни улички и градинки, в които чилваме. София е и Витоша!

Да, планината, която ни пази повече от 13 века.

Обичам да се разхождам там през лятото. Толкова е свежо и спокойно. Но трябва да ходиш рано сутрин, преди да са налазили другите. Има един кратък маршрут, който изкачвам от дете.

Навремето нашите ме носиха с тях всяка събота и неделя и така лека-полека обикнах планината. А този маршрут познавам на пръсти! Постарах се да запазя тази семейна традиция и до днес.

Всеки свободен уикенд слагам раницата и маратонките и се пускам на Витоша. Стартирам от площада в Драгалевци, вървя покрай реката и така лека-полека стигам до станция Бай Кръстьо. Оттам взимам лифта (ако е пуснат, разбира се) и се пускам обратно надолу, наслаждавайки се на София... отвисоко.

Ако решите да поемете по моя маршрут, моля ви, пазете чисто. Природата ни е ценна!

София е пълна със скрити съкровища, а някои от тях дори ще покажем в мола. Eла на Urban Fest от 2 до 8 юли в Serdika Center и стани едно цяло с града. Чакаме те с фотографска изложба, музика и намаления.


Витоша
Съкровище от Artone Lounge и house проект със силен фокус върху deep & soulful sound. Artone – или Живко Йорданов – работи с международни и местни лейбъли и има свое собствено радио шоу на име „All I Need“.
Другата градска галерия Когато самият град ти е платното. Личният ми зелен офис За да видиш, че съм пич ти го споделям и на теб Срещни се с Желязка Тя само в началото се прави на недостъпна, но всъщност е супер.