Сердика Център е първият мол в България, получил международен сертификат за съответствие с мерките срещу COVID-19
Сердика Център е първият мол в България, получил международен сертификат за съответствие с мерките срещу COVID-19

София, 17 юни 2020 г. – Сердика Център става първият търговски център в България, получил сертификат за съответствие с мерките срещу COVID-19. Получаването на тази акредитация е доказателство, че търговският център работи в съответствие с международните здравни стандарти и предлага на клиентите си безопасно пазаруване. Експертите на Safe Shopping Centers (SSC), независима шведска компания, която оценява безопасността на търговските центрове по целия свят, са сертифицирали Сердика Център като съответстващ на разпоредбите за превенция.

„За нас е удоволствие да работим с NEPI Rockcastle в тази важна мисия. Те поемат водещата роля в държавите, в които работят, надхвърляйки законовите изисквания и определяйки стандарта за отговорни наемодатели и операторите на търговски центрове“, коментираха представители на Safe Shopping Centers.

Сердика Център посреща посетителите си от с набор от допълнителни мерки за защита на служителите и клиентите. Основната му цел е предотвратяването на разпространението на COVID-19 чрез осигуряване на социална дистанция от поне 2 метра и постоянната дезинфекция. Изпълнените мерки за сигурност включват: инсталиране на дозатори с дезинфектант за ръце, работещи с автоматичен механизъм, с интегриран сензор, който да се използва от всеки клиент за достъп до сградата и зоните със струпвания на хора, естествена вентилация на мола и контрол на движението. Основна дезинфекция се извършва при отваряне и затваряне на обекта, както и периодично през деня, а на входа са поставени специални дезинфекциращи стелки.