Традициите оживяват !

Сред най-интересните занаяти, които ще бъдат представени през уикенда, се нарежда шекерджийството. Това е стар и любим български занаят, с който мнозина свързват детството си и шарените панаири, гостуващи във всеки град. Всеки посетител на Сердика Център, който не може да устои на сладките изкушения, ще има възможността да опита автентичния вкус на захарните петлета и захаросаните ябълки. Шекерджийството представлява изготвяне на изделия от захарен сироп - шекери, захарни петлета, захарни ябълки. Пенка Петрова се занимава с този „вкусен“ занаят вече няколко години и продължава да усъвършенства рецептите си, като добавя различни аромати в близалките и измисля нестандартни форми - елхички с вкус на зелена ябълка и мента, украсени със захарни пръчици и кокос, ябълки, посипани със "сняг" от кокос. Сред продукцията й има и бели захарни пръчици без боя за хора, които предпочитат по-здравословните храни.

Събитието подкрепя Регионална занаятчийска камара – София, които насърчават развитието на занаятите в България.