СВЕТОВНОИЗВЕСТНИТЕ МАРКИ ARAI И RST ПОДКРЕПИХА БЪЛГАРСКИ МОТОЦИКЛЕТЕН СЪСТЕЗАТЕЛ С ДВИГАТЕЛНИ УВРЕЖДАНИЯ

Японската компания за каски ARAI и английската марка за екипировка RST подкрепиха многократния републикански и световен шампион Сергей Сергеев – Сижи при последното му участие в шампионата по мотоциклетизъм за хора с двигателни увреждания на пистата „Муджело“ в Италия. Той се състезава в отбора на BG-POWER със специално пригоден мотоциклет за писта.

Сижи, който е неподвижен от кръста надолу и се придвижва с инвалидна количка, се върна отново на пистата 22 години след инцидент с кросов мотоциклет.

Желанието на шампиона да покаже и на себе си, и на света, че когато човек положи достатъчно усилия, може да прескочи собствените си граници, не остава незабелязано от хората, които подкрепят този спорт.

MOTOPOINT предоставят на Сижи каска ARAI - RX-7V Giugliano и екип RST TRACTECH EVO от естествена кожа, които ще продължат да бъдат негови спътници в следващите състезания, първото от които е през септември на пистата „Маникур“ във Франция.

 „Сижи е истински шампион, не само на пистата, но и в живота. Той е пример за човек с непоклатим дух, който успява да преодолее физическите ограничения и да покаже на хората като него, че няма невъзможни неща. Това ни мотивира да подкрепим неговото желание да продължи да се състезава. В този спорт на първо място е безопасността на пилота, а когато става въпрос за състезател, който се връща на пистата след претърпян преди толкова много време инцидент, няма колебание в избора на най-добрата каска и най-подходящата екипировка.“, коментираха от MOTOPOINT.

Преди да се върне към състезателната кариера с мотоциклет, Сергеев приспособява автомобила си, за да може да го управлява единствено с ръце. Сижи вярва, че когато човек има свобода и независимост, може да постигне повече, отколкото предполага, че е възможно в началото. Това го мотивира да пригоди за управление още над 350 автомобила за хора в неравностойно положение.