Trends
The Season

40 е новото 20: Мария Игнатова

Публикувано на 30 Април 2020

фотография Момчил Христов
стайлинг Антония Йорданова
грим Гергана Пащрапанска
коси Стоян Кунев

Слънчевото момиче Мария Игнатова ни е добре познатата господарка на ефира (и уеба), а отскоро я срещаме и на стендъп сцената, за да се посмеем с нея „без грам ИнстаСрам“. Тя тъкмо влиза в своите 40 и това е повод да я намерите на нашите страници. Русите вълни, бялата усмивка и неизчерпаемата енергия, която витае около нея, са пример, че стига да се чувстваш добре в кожата си – възрастта е без значение.

Когато бях на 20, си представях... Иронията е, че когато бях на 20, не знаех как да бъда на 20. Какво съм си представяла? Вероятно себе си. Измисляла съм се.

Наложи ми се да... Да го живея този живот. По начин, по който аз определям. И това се оказа нечовешка борба, която продължава и вероятно ще продължи. Но... c’est la vie.

Моментът, в който осъзнах, че съм пораснала, беше... вярвам, че съм израснала, но има още много път.

Иска ми се някой да ми беше казал...  Отдавна разбрах, че човек само чрез собствения си опит осъзнава грешките и правилните решения. Според капацитета си, разбира се.

Сега се чувствам... Като ядрен реактор по отношение на енергията и мотивацията и едновременно с това готова да посрещна всяка авария със завидно хладнокръвие.

Сега правя...  Моето „нещо“. Шоуто „Без грам ИнстаСрам“. Поредният ми скок без предпазни въжета, от който за щастие се приземих на краката си.

Грижите, които полагам за тялото ми, са... Освен че се движа непрекъснато поради сангвиничния си темперамент (усмихва се), тренирам по възможност редовно и от известно време балансирам с йога. Не спазвам диети, ям всичко, когато ми се яде. Храня се, за да живея, а не обратното.

А за ума и душата... Променям, адаптирам се, повече слушам, по-малко говоря, разбирам, старая се да виждам цялата картина, общувам с умни и интересни хора, които ценя и се старая да им го показвам, чета, мисля, слушам музика, гледам филми, работя в креативна среда, ползвам социалните мрежи изключително предпазливо.

В 40-те си се чувствам по-добре, защото...Не разбирам обсесията с 40. Не знам какво трябва да се прави на 40... Освен че (да ви върна към първия ви въпрос) сега знам как да бъда на 20 (смее се).

Успехът се оказа... Може да не съм стигнала закъдето съм тръгнала, но съм точно където е нужно да бъда... Малко перифразирах Дъглас Адамс.

И накрая най-важното си остава... Здравето, разбира се. Психическото и физическото. И любовта. За да има смисъл.


облечена изцяло в PATRIZIA PEPE