Trends
The Season

40 е новото 20: Контанстин Вълков

Публикувано на 01 Май 2020

фотография Момчил Христов
стайлинг Антония Йорданова
грим Гергана Пащрапанска
коси Стоян Кунев

Косьо е програмен директор на Дарик, виден хедонист, дете на София с остър ум и рафинирано чувство за хумор. Биографията му е сериозна, почти колкото името му – специализирал е по програми на Deutsche Welle и е взимал участие в журналистически обучения на Reuters във Великобритания и Южна Африка. От 1996 до 2001 е редактор в емблематичното списание „Егоист“.  Тези дни го откриваме в светската ложа на града, докато си говорим за хубавите неща в този живот.

Когато бях на 20 ... се страхувах донякъде дали всичко ще е наред, какво крие бъдещето, дали ще успея да се справя. Знаех какво обичам още тогава, ала не знаех как ще се издържам от това, а те – нещата – се подредиха сами.

Наложи ми се да... Да уча повече, защото като малки не всички учат достатъчно. Всъщност няма по-хубаво от това да учиш, да четеш, да си любопитен. И днес ми се „налага“. И вчера ми се „наложи“. Надявам се и утре да ми се „наложи“.

Моментът, в който осъзнах че съм пораснал, беше... Когато се роди дъщеря ми, когато се роди синът ми. Всъщност, когато се ожених за съпругата ми, в онази сутрин, тогава разбрах.

Иска ми се някой да ми беше казал...че човек трябва да работи върху съсредоточаването си, ако се изразявам правилно.

Сега се чувствам... Добре. Има един момент от деня, в който те спохождат разни идеи и първото, което искаш, е да ги реализираш веднага. Сега е този момент.

Сега правя... Един сценарий за събитие на Дарик, но най-вече от месец пиша в главата си, на клавиатурата на компютъра, където ми падне, една концепция за нещо по-голямо, което условно наричам „Игрите на ума“.

Грижите, които полагам за тялото ми, са... Граничещи с никакви. Нямам конкретен план, което не е добре. А може би точно това е добре.

А за ума и душата... затварянето на стара идея на момента, в който се е случила, отварянето на нова. Това е. Имам едно малко тефтерче, в което си записвам разни идеи, прочетени неща, какво ли не. Когато преглеждам старите тефтерчета, повечето от нещата са се случили. Не е ли хубаво?

В 40-те си се чувствам по-добре, защото...Знам какво харесвам и какво не.

Успехът се оказа... Успехът е, когато имам в главата си идея за нещо ново. Докато това се случва, всичко ще е наред.

И накрая най-важното си остава...Домът. Хората, при които се връщаш.

риза, 169 лв., деним, 259 лв. и колан, 99 лв., всичко от MARLBORO CLASSICS