Trends
The Season

ТРЕНД: BASIC AND SUSTAINABLE

Публикувано на 07 Май 2020

новият световен тренд е less is more!

През пролетта гардеробът ни се нуждае от въздух, през 2020 г. планетата се нуждае от абсолютно същото, затова, когато говорим за стил, никога не сме били по-категорични – новият световен тренд е less is more!

Времето, когато „зелената идея“ все по-глобално се настанява във всеки аспект от живота ни, е най-точният момент да преосмислим сериозно концепцията за личния си стил и броя артикули, присъстващи на закачалките в нашата светая светих – гардероба. Истината е, че промяната започва от ежедневните избори, които правим, и ако си мислите, че говорим за минимализъм – този път грешите. Не е важно колко артикули имате в модната си колекция, а какви!тренчкот MARELLA 

Basic гардеробът е нещото, което може безпогрешно да изгради индивидуалната ви визия, а точно подбраните дрехи ще ви помогнат да не купувате нови и нови придобивки всеки сезон. По този начин ще изглеждате зашеметяващо, а текстилният отпадък няма да затрупва в невъобразими количества и без това трудно дишащата ни вече планета. Ето защо на следващите страници сме ви подбрали няколко must have съкровища, които са неподвластни на времето и ще са вашето точно оръжие както в грижата към природните ресурси, така и в намаляване на личното ви потребление!

КОСТЮМЪТ, ТОЗИ ВЕЧЕН ДЖЕНТЪЛМЕН

Виждаме костюма в повечето колекции на любимите ни дизайнери за пролет-лято 2020 г. и определено има защо. Инвестицията в безкомпромисно ушит костюм ще е най-доброто ни решение за години напред, а двете му отделни части може да съчетаем с всичко останало в гардероба. И ако си мислите, че говорим за строга бизнес визия, този път изобщо не е така. Световни имена като Michael Kors и MaxMara дори ни ги предложиха в къс вариант, а съчетанието с кецове, боти, кубинки или елегантен ток е абсолютно по ваш избор. През 2020 г. костюмът може всичко!


сако, 618 лв. и панталон, 318 лв., двете PINKO

ВЗИМАМ РИЗАТА ТИ, СКЪПИ!

Ризата е basic с главно „B“ или „creme de la creme“, когато говорим за основополагащи дрехи в нашия гардероб. През сезон пролет-лято 2020 г. модни къщи като Etro и Christian Dior дотолкова се развихриха с нея, че вече я виждаме под формата на рокли, дори връхни облекла тип блейзери и якета.

риза PINKO; тишърт MARC O’POLO, 79.95 лв.


РОКЛЯТА, КОЯТО СЪМ


Роклята е олицетворение на жената и отдавна не принадлежи само на топлите дни. Когато говорим за новия сезон, си я представяме ослепително бяла, каквато ни я показаха в новите си колекции Alexander McQueen и Molly Goddard. В каквато и форма, цвят и дължина да я изберете, обещаваме, че ще ви служи дълго.

рокля DIKA, 109.95 лв.

ДЕНИМ, ДЕНИМ ЛЮБИМ!

И да искаме да го избегнем като основополагащ и базов в гардероба, ще ни е абсолютно невъзможно. Инвестицията в перфектния чифт деним е нещо, което си личи отдалеч и трябва да е добре съобразено както с фигурата, така и с личния стил. Дизайнерите също го обожават, а ние сме фенове на новите модели на Alberta Ferretti и Bottega Veneta.За финал ви съветваме да заложите на базовите и точни съкровища, които ще спестят както много от личните ви финанси, така и много от ненужното количество вредни емисии и останали „еко пакости“, които любимата ни мода така или иначе върши ежедневно. Пазарувайте умно – визията ви само ще спечели!