Trends
Мода

Как да изберем очила

Публикувано на 21 Януари 2021

Подходящите рамки за очила според формата на лицето ти

 

Нашият гайд за избор от Grand Оptics с намаления до края на месец януари – от 30% до 40% за диоптрични и от 30% до 60% за слънчеви.

Здравето на очите е от съществено значение за качеството ни на живот и едно най-важните неща, за които можем да се погрижим, особено в дигитализирано време като нашето, в което ежедневно прекарваме часове пред компютъра или телефона.. Много от проблемите са преодолими с навременно взети мерки и грижа.

Какви стъпки можем да предприемем, за да се погрижим за нашето зрение: професионален преглед и избор на подходящи очила – за корекция и превенция, без значение дали говорим за слънчеви очила и/или диоптрични рамки. Освен грижа, очилата са и перфектен аксесоар, с който подчертаваме визията си.

Ето защо днес решихме да направим една селекция от Grand Optics, в която да ти представим няколко модела, подходящи за различна форма на лицето. Очилата трябва да са стабилни и перфектно да прилягат на твоето лице. Освен естетика, ни е нужно и удобство. Знаем, че ще се съгласиш.Квадратно лице - овални и кръгли рамки, както и очила с форма на пеперуда.

Овално лице - препоръчва се да се избягват твърде големите рамки, или очилата тип маска

Продълговато лице - повечето от формите са подходящи за него, високи рамки и широки очила с акцент на горния ръб или декорации при слепоочията, които добавят ширина.

Кръгло лице - геометрични рамки, правоъгълни и хоризонтални стилове, които изострят чертите на лицето. Ромбоидно лице - Овални рамки, които поддържат баланс или котешко око

Сърцевидно лице - тесни, кръгли рамки, които омекотяват челото.
Триъгълна форма - рамки, които акцентират върху горната част на лицето. 

Хубаво е да следваш пропорциите на лицето си при избора на очила, за да са ти максимално удобни и да има ефект от носенето им. Все пак, в много от случаите не са просто красив аксесоар, а нужда. Затова винаги съчетавай полезното с приятното. За най-добри резултати те каним на място в Grand optics в Сердика Център на ниво 1, за да намериш точния за теб модел.

Включи се и ти в нашия giveaway, в който имаш възможността да спечелиш един ваучер за пазаруване от Grand Optics на стойност от 100лв! Официалните правила можеш да откриеш тук! 

Тук можеш да откриеш и актуалните промоции на магазина:

Слънчеви очила: https://serdikacenter.bg/promotion/2239

Диоптрични очила: https://serdikacenter.bg/promotion/2238