Trends
Мода

На прага на най-женския месец в годината

Публикувано на 05 Март 2021

На 8 март се отбелязва Международният ден на жената, световно събитие, което чества социалните, икономическите, културните и политическите постижения на жените.

Знаете ли, че през вековете дамите са били подлагани на различни ограничения и забрани, свързани с облеклото? Ето някои от тях:
През
XVI в. във френския кралски двор се забраняват официално плътните талии и всяка дама трябва да носи силно стегнат корсет!
Едва през 1800 г. жените получават правото да имат джобове на роклите си, сочат британски източници.В края на XIX в. жените са задължени да покрият всяка част от тялото си – роклите започват от под брадичката и достигат дължина до кокалчето на глезена.
През 1919 г. жена в Пуерто Рико е вкарана в затвора, защото носи панталони и прокламира идеята, че жените и мъжете трябва да имат равни права, а през 1942г. в САЩ излиза правило, че дължината на полата не трябва да е на повече от 17 инча, измерени от пода!


Днес жената има свободата да избере да носи всичко онова, което харесва и желае и което отива на стила и предпочитанията Ѝ.
С настъпването на най-женския месец в годината ви приканваме да отворите сърцата и гардеробите за новото и красивото и да бъдете смели да заявите стила и индивидуалността си. За още вдъхновение – натиснете тук!