Trends
Какво ново

МОРСКИ СТИЛ

Публикувано на 01 Юни 2021

Знаете ли кой е стилът, който никога не излиза от мода? Морският! 
Това е така, защото той носи романтичната идея за живот в открито море, свеж бриз, слънце и безбрежни хоризонти. 

Каним ви на пътешествие във времето и пространството, с което да си припомним радостта от живота през лятото и любимото съчетание на морските цветове и мотиви. Морският стил е добре дошъл във всеки един гардероб, защото винаги действа безотказно, изглежда добре и имаме добро оправдание да го носим.

Как се заражда морският стил? В средата на 19 в. британският кралски флот е символ на държавна мощ, а униформите на неговите представители - знак за смелост  и лоялност. Френските рибари от Бретан също дават принос със своите фланелки (т.нар. marinière), които стават част от официалната морска униформа на Франция през 1858г. По това време висшето общество започва да носи дрехи с елементи от моряшките униформи и така стилът се разпространява извън военните среди. 


Райето е официалният символ на морския стил. Класическата комбинация от тъмносиньо и бяло е безспорен фаворит, като към нея се добавя червено за акцент. Характерно за морската естетика са изчистените кройки и разнообразието на естествени материи, създаващи усещането за непринудена елегантност и комфорт. Съчетайте блуза или сако от лен, памучни шорти и удобни обувки от естествени материи – например сандали. Готови сте за ваканция, солен морски въздух и пясък под краката!