Trends
Мода

Материите на сезона

Trends
Мода

Материите на сезона

Публикувано на 30 Май 2023

Пролетно-летният сезон е времето, в което облеклата с високо съдържание на естествени материи са на почит. Костюми с лен, памук или вискоза в състава, позволяват на тялото да диша, да има максимален комфорт и лекота през целия ден. 

За да се извлече максимумът от характеристиките на различните материи, често платовете са със смесено съдържание. 

Костюмите с
лен и вискоза са подходящ избор за офиса през дните с по-високи температури, защото осигуряват удобство, елегантни са и се поддържат лесно. Могат да се съчетаят с фини топове, ризи, както и с тениски със съдържание на лен.

Роклите от 100% лен с красиви принтове са класически съюзник на летния гардероб. Те не излизат от мода. Характерно за лена е, че с времето материята става по-мека и красива. Фините трикотажни жилетки са отлично допълнение към този тип рокли.

Облеклата от 100% коноп придобиха голяма популярност през последните години. Тази естествена материя печели симпатиите със своята издръжливост, блясък на нишката, подобно на лена, както и със свойството си да отблъсква UV лъчите на слънцето.

Дрехите от памук са идеални за свободното време, както и за casual визии в офиса. Те позволяват на кожата да диша, удобни са и се съчетават лесно помежду си. Монохромни рокли, както и рокли с различни щампи са истински must-have за летния гардероб.

Вижте още новости тук.