Trends
The Season

40 е новото 20: Десислава Стоянова

Публикувано на 28 Април 2020

фотография Момчил Христов
стайлинг Антония Йорданова
грим Гергана Пащрапанска
коси Стоян Кунев

Всеки „Преди обед“ започва с нея и екранната ѝ половина – Александър Кадиев. Кариерата ѝ започва като политически журналист, когато през 2012 г. Жоро Тошев, я кани за лице на предаването. Десислава Стоянова е още бивш заместник главен редактор на списание AMICA, в същото време притежател на награди за разследваща журналистика и майка на двама чаровни близнаци. Това прави Деси една от онези супержени, на които е трудно да не се възхитиш – блестяща кариера, прекрасно семейство и завидно добър външен вид.

Когато бях на 20.... ми беше пълна каша в главата и сърцето ми биеше лудо. Учех се от „големите“ и перфекционизмът ми, ме караше никога да не съм напълно доволна от себе си.

Наложи ми се... с годините да разбера, че и с перфекционизма не трябва да се прекалява. Когато търсиш съвършенство в несъвършения свят, в който живеем, може да е болезнено.

Моментът, в който осъзнах че съм пораснала, беше... най-голямото порастване дойде заедно с децата.

Иска ми се някой да ми беше казал... че има огромно значение с какви хора си заобиколен и какво ти казват и показват те.

Сега се чувствам... великолепно. Категорично мога да кажа, че колкото повече време остава зад мен, толкова по-добре се чувствам в собствената си кожа.

Сега правя... това, което обичам. Чувствам се на мястото си и съм благодарна на съдбата.

Грижите, които полагам за тялото си ... не са кой знае какви, защото нямам време за повече. Генът ме спасява. Желанието ми да спортувам редовно е повече амбиция, отколкото реалност. Внимавам с какво се храня. Не спазвам диети, но и не ям боклуци.

А за ума и душата... време с хората, които обичам и които ме обичат.

В 40-те си се чувствам по-добре, защото... знам коя съм, разбрала съм, че мога да се променям, без да губя себе си, знам какво искам, накъде искам да вървя. За мен възрастта е предимство, не недостатък. Аз я определям, не тя мен.

Успехът е... нещо много относително.

И накрая най-важното си остава... да ти е топло на душата, близките ти хора да са щастливи и ти сред тях.рокля от CATTY, 159.99 лв.