Събития

Промяна.

Живеем в град и времена, в които е все по-важно да изглеждаме добре. И все повече се доверяваме на социалните мрежи и лайковете, че щастието на моделите, които виждаме там, се крие само в дрехите им, във фигурата им или в логото на бранда. Така, увлечени в мисли за съвършения външен вид, забравяме най-важното - за да изглеждаш добре, трябва да си здрав и да се чувстваш добре. Да живееш на място, което като перфектен аксесоар допълва външния ти вид и вътрешния ти мир. И докато вече десет години ние от Сердика Център се грижим за това хората в София да изглеждат добре и да крачат по улиците ѝ със самочувствие, дълго време не осъзнавахме, че тази привилегия идва със съответната отговорност към средата, която обитаваме. Затова - време е за промяна.

Ние сме Сердика Център – търговски център, поместен в сърцето на столицата, която обичаме. И, въпреки че ще се променяме заедно с теб, обещаваме да останем верни на себе си и любовта ни към модата. Но защо покрай това да не направим София по-красив, уютен и здравословен град за живеене на живота? В място, в което парфюмите на жените по улицата не изчезват в миризмата на изгорели газове от автомобилите. В място, в което да тичаш за здраве с новия си спортен екип наистина е здравословно занимание. В място, в което децата да виждат природа около себе си, а не само на екраните на телефоните си, за да се научат да познават, обичат и пазят заобикалящото ги. За да пораснат много по-отговорни и добри възрастни от нас.

Заради това Сердика Център започва серия от инициативи, които ще се фокусират върху околната среда, начина на живот и опазването на града ни такъв, какъвто го обичаме. Разбира се, ние също ще се променяме с малки крачки, за да вървим в ритъм с посланията, които отправяме. И макар да знаем, че сами няма да успеем да променим целия град към по-добро, знаем, че няма да сме сами в промяната.

Промяната на Сердика Център започва на 24 февруари, когато започваме поредица от лекции и уъркшопи, за възрастни и деца, на тема „Въздух“. Лекторите, които сме поканили, имат дългогодишен опит и безценна експертиза, с които ще помогнат на нас и на теб да променим качествено средата, в която живеем.  

Ще видиш нагледно проблема с мръсния въздух в града и ще разбереш колко е важно да знаеш повече. Ще можеш да разгледаш образователната изложба „Мръсно лилаво“, която ще ти разкаже какво дишаме, какво не е хубаво да дишаме и какво да направим, за да дишаме всички по-чист въздух. 

В периода 24 февруари – 15 март имаш възможност да участваш в нашата томбола за една от тематичните ни награди – овлажнители и пречиствател за въздух, предоставени от Phillips. Единственото, което трябва да направиш, е да пазаруваш на стойност от минимум 50 лева и да регистрираш касовите си бележки на бюро Информация на ниво 0.

Промяната започва в Сердика Център. Ела, за да я направим заедно.

В момента

Предстоящи

Промяна. Инсталация Въздух

Промяна. Инсталация Въздух

Ела и виж първата по рода си инсталация „Въздухът на София“, която нагледно ще ти покаже в реално време и с действителни нива на замърсяване как градът ни се пълни...

Промяна.

Промяна.

Промяната на Сердика Център започва на 24 февруари, когато започваме поредица от лекции и уъркшопи, за възрастни и деца, на тема „Въздух“.