Събития

Събития

Събития

Събития

Към Facebook събитието

Гигантите на океана /4-21 юни/

Ела в Сердика Център и се пототопи се в магията на подводния свят, като се запознаеш с гигантите на морето - 12 модела на някои от най-впечатляващите обитатели на Световния океан с впечатляващи размери.

Разбира се, имаме и игра с награда! ​ #PlaySerdika
Пазарувай за 50 или повече лева в периода на експозицията (04 - 21 юни) и участвай в томбола за пътуване за двама до Валенсия.

Не пропускай да си вземеш и специалната ни енциклопедия, пълна с любопитна информация за едни от най-забележителните подводни обитатели. Допълни липсващите факти и я завърши със стикерите, които ще те очакват на бюро “Информация” в мола.

Ела и виж: 

-Син кит- Един от най-старите подводни видове.

-Кашалот- Хищен морски бозайник, способен да се гмурне на 3000 метра дълбочина.

-Гигантска сепия- Едно от най-легендарните и любопитни животни.

-Косатка- Най-големият представител на семейство делфинови и най-добрият ловец сред бозайниците.

-Манта рей- Наричат я още морски дявол.

-Голяма бяла акула- Един от най-големите съвременни представители за целия вид Акулообразни.

-Тигрова акула- Един от най-опасните хищници на планетата.

-Белуга-Красавицата на Северния ледовит океан.

-Акула чук-Единствената всеядна акула, известна на учените.

-Нарвал-Арктически зъбат кит, известен като “еднорогът на морето”.

-Делфин-Най-популярният обитател на океана.

Гигантите ви очакват, но това не е всичко- имаме още една изненада за родители и деца.

В трите уикенда по време на експозицията ще се проведат и три тематични работилници. В тях децата ще се вдъхновят от подводния свят. Ще обърнем внимание и на застрашените видове и колко е важно да бъдем съзнателни, за да запазим популациите им.

Точно така. Всеки уикенд те очакваме с различна дейност, която ще разпали детското въображение и ще провокира жажда за знания.

-4-ти и 5-и юни

Да си направим хартиени модели на подводни животни! Използвайки японската техника оригами, създаване на форма от хартия само с прегъване, ще създадем красиви цветни макети на рибки, рачета и други приятели от океана.

-11-и и 12-и юни

Ела символично и под формата на игра да изчистим моретата и океаните от замърсяване. Ще използваме въдици с магнити, за да уловим ненужните елементи от водната среда и в нея да останат само нейните естествени флора и фауна.

-18-и и 19-и юни

Включи се в екоработилница, за да разбереш как можеш да сътвориш играчки, като използваш повторно пластмасови капачки и други материали.

Очаквам те!
От 04 до 21 юни, Сердика Център.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ СА:
50 бр. тениски с еко послания печелят:
Д. Цонева; З. Атанасова; К. Сапаз; Н. Стефанова; М. Салакова; В. Вълков; Е. Розева; А. Костова; И. Димитрова; М. Илиева; Д. Славчева; М. Иванова; Н. Петрова; В. Стоянова; П. Игнатова; С. Стоилков; М. Въльовски; И. Николов; К. Петкова; Е. Николова; В. Учкова; З. Влахов; Ж. Л. Коларкова; Р.Тошева; М. Найденова; Т. Варадинова; Е. Вангелова; М.Щерева; А. Вангелова; Л. Цветкова; К. Соколова; С.Тодорова; М. Богданов; Росица Богданова; М. Иванова; Г. Стаматова; В. Стайков; С. Иванова; М. Николова; Р. Пейчева; Е. Ненкова; Ж. Савова; В.Мутафчиев; Е.Атанасов; Г. Христозова; Ж. Стоянова; И. Дякова; М.Михайлова; А. Александров; К. Равалиева

Екскурзия до Валенсия печели : Т.Н. Джачкова

Официални правила.

В момента

GIVEAWAY Vouchers - спечели два ваучера по 50 лв.

GIVEAWAY Vouchers - спечели два ваучера по 50 лв.

Шопингът е изживяване, което би споделил с най-добрия си приятел Аз не само ще го споделя с теб, но ще ти дам възможността да го умножиш по 2! Раздавам 2 ваучера на стойност 50 лева, които...

На зелена мисия - еко детски работилнички

На зелена мисия - еко детски работилнички

Най-добрите приятели разбират за интересните събития за твоето дете преди теб! Ето защо ти споделям, че месец април идва с поредица от запомнящи се приключения за всяко семейство  Ето какво ви очаква: 06.04 - изработване и декориране на...

Предстоящи

Очаквайте скоро
"